Τι είναι το 520; Κάντε κλικ εδώ

logo_361

Η Νεολαία Ευρωπαϊκή Έκφραση, για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού, διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα " “Διαδραστικό Forum: Ευρωσκεπτικισμός" το Σάββατο 21/12/2013 και ώρα 17.00-19.00 στην αίθουσα Ερατώ C

 

Κομοτηνή 30/06/11

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο μεσογειακής - ελληνικής κουζίνας «Νυμφαίο» στη Κομοτηνή, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 17:45.

Την Ημερίδα με θέμα:

" Η στήριξη της παραγωγής και της κατανάλωσης των Ελληνικών προϊόντων, ως μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και η αντιμετώπιση της κρίσης"

διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή – Παράρτημα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ :

¨Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε¨,

με την υποστήριξη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΕΝΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ), και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ανάπτυξη των παρακάτω θεμάτων:

  1.  «Η παραγωγή και κατανάλωση των Ελληνικών προϊόντων ως μοχλός ανάπτυξης»Γιώργος Καββαθάς, - κεντρικός ομιλητής - Πρόεδρος της «ΕΣΤΙΑ», αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία , που ιδρύθηκε το 2008 από δέκα (10) Ομοσπονδίες και Διαεπαγγελματικές οργανώσεις με την στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την στήριξη και διάδοση της Ελληνικής Διατροφής, Γαστρονομίας και Ζαχαροπλαστικής.
  2. «Οι Πρακτικές της Συνέργειας, και οι επιπτώσεις τους στη Τοπική Ανάπτυξη»Χρυσόστομος Κάρρος, Οινοποιός, Προεδρεύων του Τοπικού Συμφώνου Ν. Ροδόπης
  3.  «Η Τοπικότητα και οι προδιαγραφές ποιότητας και προκοπής της Ελληνικής Παραγωγής, πυξίδα για την προτίμηση του Καταναλωτή»Κώστας Αραμπατζής, Γεωπόνος, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΕΝΚΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Την ευθύνη και επιμέλεια της διοργάνωσης και τον συντονισμό της συζήτησης που ακολούθησε, είχε το μέλος της Τοπικής Επιτροπής – Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ¨Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε¨, Εμμανουήλ Κιουτσούκης, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Τουριστικής Επιχειρηματικότητας, Επιχειρηματικότητας Υπαίθρου (Rural Entrepreneurship).

Στην διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης, μέσα από γόνιμο διάλογο τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους, οι:

  • Αργύρης Αργυρόπουλος - Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
  • Κώστας Μπούντας - Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ροδόπης
  • Μιχάλης Βεζυριαννίδης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης
  • Αντώνης Φραντζής – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής
  • Δαμιανός Σταθάκης - Γεν. Διευθυντής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης
  • Πάρις Καλοδημίδης – «Βελανιδιά» – συνεργαζόμενη Ομάδα «Πελίτι» στη Κομοτηνή

Την στήριξή τους στην επιτυχία των σκοπών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ¨Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε¨, εκδήλωσαν, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης, εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων- Βιοτεχνών Ροδόπης, το Σωματείο Ένδυσης Υπόδησης Ν. Ροδόπης, η Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. και πλήθος συμπολιτών μας.

Ακολούθησε συμπλήρωση Αιτήσεων Εγγραφής Ιδρυτικών Μελών του Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ¨Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε¨ Ροδόπης, πλούσιος μπουφές Εδεσμάτων Θρακιώτικης –Τοπικής – Ελληνικής Διατροφής, με πρώτες ύλες προσφορά των Μελών του Τοπικού Συμφώνου Ροδόπης, τοπικών παραγωγών και βιοκαλλιεργητών, και περιήγηση των συμμετεχόντων και επισκεπτών μας, στα εκθέματα – προϊόντα των τοπικών Δημιουργών – Παραγωγών με άμεση επαφή και γόνιμη μεταξύ τους ανταλλαγή εμπειριών.

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», τις οποίες «ακολούθησαν» χιλιάδες επισκέπτες το διήμερο 30 & 31 Μαΐου 2011, απολαμβάνοντας γεύσεις από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΕΣΤΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.