Τι είναι το 520; Κάντε κλικ εδώ

logo_361

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την στήριξη της Ελληνικής Παραγωγής και Επιχειρηματικότητας και τίτλο: «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ: καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο της Κεντρικής Πλατείας Ηλιούπολης (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, ώρα 10:00π.μ. έως 22:00μ.μ.  Στόχος μας είναι η στήριξη της παραγωγής και κατανάλωσης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και η ενίσχυση της τοπικής και γενικότερα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Στην προσπάθειά μας για την ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν ελληνικά προϊόντα, ευελπιστούμε ότι θα σας έχουμε συνοδοιπόρους. Η  εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Δήμου Ηλιούπολης, οι οποίες θα διαφημίσουν και θα πωλούν τα προϊόντα τους. Θα υπάρχουν επίσης και παράλληλες εκδηλώσεις.

 Για δήλωση συμμετοχής και οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δήμο Ηλιούπολης στο τηλ. 210 9970128 (κα Κλαίρη Ψυρροπούλου), ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , μέχρι 25 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2013 13:14 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2012 10:15
Την Δευτέρα  2 Ιουλίου 2012, το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ –καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», συμμετείχε μετά από σχετική πρόσκληση, στο συνέδριο του Economist που έγινε στην Αθήνα.
Το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», εκπροσώπησε συμμετέχοντας ο Αντιπρόεδρός του, κ. Καββαθάς Γιώργος.
Ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος  αναφέρθηκε στην εισήγησή του, στη σημασία της στήριξης της Ελληνικής Παραγωγής, ως βασικότερου παράγοντα για την επιδιωκόμενη ανάπτυξη, που μπορεί και παρέχει ταυτόχρονα, όλα τα εχέγγυα που μπορούν δυναμικά να οδηγήσουν και την χώρα εκτός κρίσης.
Ειδικότερα και μεταξύ άλλων τονίστηκε  ότι:
«…. σε κάθε περίπτωση, πέρα και έξω από εσωστρεφείς πρακτικές, η στήριξη κάθε τομέα της Ελληνικής Παραγωγικής Μηχανής όπου και αν εντάσσεται, (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής) είναι κεφαλαιώδους σημασίας καθόσον αφενός μεν στηρίζει την επιχειρηματικότητα (κυρίως δε την πμ& ΜΜ) αφετέρου δε μπορεί να διατηρήσει αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας…»
«…..ως Κίνημα Πολιτών –καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε, δεν μπορούμε να δεχθούμε μία ισοπεδωτική πολιτική οικονομικής συρρίκνωσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και εισοδημάτων καθόσον είναι βέβαιο, ότι με αυτό τον τρόπο, δεν επιτυγχάνεται η πολυπόθητη ανάπτυξη, άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα που πραγματευόμαστε σήμερα απέχει από αυτές τις πρακτικές, αφού θεμελιακά το Κίνημα μας, στις προτεραιότητές του, δεν έχει σαν βάση την ύφεση αλλά την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Και αυτό το μοντέλο της δυναμικής αναπροσαρμογής των καταναλωτικών μας πρακτικών δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν γίνουν βήματα και από τις δύο πλευρές τόσο των Επιχειρήσεων όσο και των Καταναλωτών.»
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2012 10:18 )
 
ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012 18:15

Η υιοθέτηση, με νομοθετική ρύθμιση, από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μιας από τις πρώτες προτάσεις του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ- καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» για την προαιρετική τοποθέτηση σήμανσης διάκρισης της προέλευσης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών με ειδικό σήμα, ανακοινώθηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Η ανακοίνωση για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου, έγινε από την ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, μετά από εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού στην χθεσινή τους επικοινωνία.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές με την υλοποίηση της ρύθμισης αυτής δίνεται ένα ακόμα εμφανές ερέθισμα στους καταναλωτές να εντοπίζουν ευκολότερα και να επιλέγουν τα ελληνικά προϊόντα.

Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση ότι το τελευταίο έτος, με βάση τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται μείωση έως και 20% των εισαγόμενων προϊόντων στην χώρα αλλά και αύξηση 10% των εξαγομένων ελληνικών προϊόντων. Τα στοιχεία αυτά , επισημάνθηκε, αποδεικνύουν την δύναμη του καταναλωτή «μπροστά στο ράφι». Και αυτό καθώς ένα μέρος των θετικών αυτών αποτελεσμάτων οφείλεται στην συνειδητοποίηση από τους καταναλωτές της αξίας των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Δημ. Μπέη, τ. Δημάρχου Αθηναίων και υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου της ΝΕΤ Κώστα Αρβανίτη, μίλησαν:

 • Νίκος Σκουλάς, Α΄ Αντιπρόεδρος τ. Υπουργός Τουρισμού με θέμα « Ελληνικά ή εισαγόμενα; Η επιλογή κρίσιμος παράγων εξόδου από την κρίση».
 • Γιώργος Καββαθάς, Β΄ Αντιπρόεδρος και Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ με θέμα: «Η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί σήμερα εθνικό καθήκον».
 • Κώστας Μουτζούρης, Γενικός Γραμματέας, πρ. Πρύτανης ΕΜΠ με θέμα: « Παράγουμε ελληνικά, κοστολογούμε λογικά, καταναλώνουμε την παραγωγή μας».
 • Ιωάννη Καρανδινάκη, μέλος Δ.Σ. Πρόεδρος 'Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ με θέμα: « Κατανάλωση και Απασχόληση».

(Οι ομιλίες όλων των παραπάνω είναι συνημμένες).

Για τον ρόλο του Τύπου και των social media στην προώθηση της καμπάνιας για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αλλά και τον ρόλο των ίδιων των καταναλωτών , μίλησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.

Παρεμβάσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση στήριξης των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών έκαναν οι:

 • Ντίνα Μπέη, πρ. Πρόεδρος ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού
 • Τσάτσος Δημήτρης, Αντιπρόεδρος ΒΕΑ
 • Ασημακόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
 • Τσακίρης Γεώργιος, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
 • Ασκούνης Κώστας, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Καλλιθέας
 • Μπενέτος Γεώργιος, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά
 • Ντριβάλας Οδυσσέας, Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
 • Σαράντης Γιάννης, Εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Αθηνών
 • Αλεξόπουλος Γιώργος, Πρόεδρος Ένωσης Καταναλωτών Καλλιθέας
 • Μέγγουλης Αντώνης, Νομικός Σύμβουλος ΕΣΕΕ
 • Κουράσης Γιώργος, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΕ
 • Γιατράς Δημήτρης, Αναπλ. Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ

Σας ενημερώνουμε ότι για κάθε πληροφόρηση μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε , στην διεύθυνση :

Αριστοτέλους 46, 10433 Αθήνα,

στα τηλέφωνα : 210 – 3816600, εσωτ. 518 κ. Τσιάμη Στέλλα

με τηλεομοιοτυπία (Fax) : 210 – 3820735

και με Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E-mail) στις διευθύνσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τα λογότυπα και οι αφίσες του Κινήματος είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο (website) του Κινήματος :

www.protimoellinika.gr

Σημείωση:

Από αύριο θα υπάρχει σχετική καταχώριση και στο YouTube.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 6