Τι είναι το 520; Κάντε κλικ εδώ

logo_361

nd

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του κόμματος, συνάντηση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου με το Προεδρείο του Κινήματος Πολιτών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η κα Κων/να Μπέη , Πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών, ο κ. Μουτζούρης Κων/νος, Γενικός Γραμματέας του Κινήματος και ο κ. Καββαθάς Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Κινήματος.

Από την Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν ο βουλευτής κ. Βλάχος Γεώργιος, Τομεάρχης Εμπορίου, ο βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Εμπορίου, ο βουλευτής κ. Κασαπίδης Γεώργιος, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και ο βουλευτής κ. Κόλλιας Κων/νος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αφού παρουσιάστηκαν οι στόχοι του Κινήματος Πολιτών για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προτίμηση στα Ελληνικά προϊόντα, εξετάστηκαν οι τρόποι που η Νέα Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να γίνει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Η κ. Κων/να Μπέη επεσήμανε τη συλλογικότητα του Κινήματος και δήλωσε ότι ο στόχος δεν είναι το οποιασδήποτε μορφής μποϋκοτάζ ξένων προϊόντων, αλλά η δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης για τα Ελληνικά προϊόντα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας οι παριστάμενοι βουλευτές Τομεάρχες επικρότησαν τον χαρακτήρα της πρωτοβουλίας πολιτών, -ότι, δηλαδή, δεν αποσκοπεί σε οποιαδήποτε μορφή μποϋκοτάζ- και ανέλυσαν τρόπους που μπορεί να γίνει πιο εμφανής η προέλευση των Ελληνικών προϊόντων μέσω ειδικής σήμανσης. Υπογραμμίστηκε ότι η αύξηση της κατανάλωσης των Ελληνικών προϊόντων θα είναι πολύ ουσιαστική για την ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας. Η αύξηση αυτή, κατά την περίοδο της κρίσης, θα συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της Εθνικής Οικονομίας, ήταν το κεντρικό μήνυμα που βγήκε από την συνάντηση. Θα είναι κέρδος για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και τους καταναλωτές να αγκαλιάσουν όλοι αυτή την προσπάθεια.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το Κίνημα Πολιτών – Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε- και αγκαλιάζει το σύνθημα «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό Ελληνικά».